De klassieke tuin

Ontdek elegantie en rust

Creëer een tijdloze klassieke tuin

Tijdloze allure en elegantie kenmerken de stijl van de klassieke tuin. Ontdek bij welke woningen de tuin goed past, wat de belangrijkste functies zijn en welke bloemen en planten goed gedijen in deze buitenruimte.

Stap door de smeedijzeren poort de tuin in. Onder de pergola heb je uitzicht op de perfect gesnoeide hagen, een strak gazon en statige beelden. De Griekse god Zeus siert de centraal gelegen marmeren fontein en lacht je toe.

Voorbeelden van klassieke tuinstijlen

Stap binnen in de tijdloze pracht en praal van de klassieke tuinstijlen. De tuinstijlen hebben een eigen sfeer en uitstraling. Voorbeelden van klassieke tuinstijlen zijn: 

De klassieke tuin past bij statige en klassieke woningen

De klassieke tuinstijl past uitstekend bij woningen met een elegante en statige uitstraling. Bekijk 3 voorbeelden van woningtypen waarbij de klassieke tuin perfect aansluit:

Landhuizen

Landhuizen met hun prachtige architectuur en uitgestrekte tuinen vormen een ideale achtergrond voor een klassieke tuin. 

Herenhuizen

Herenhuizen hebben een historische waarde en lenen zich uitstekend voor een klassieke tuin. De strakke lijnen, formele structuren en elegante details van de klassieke tuin harmoniëren prachtig met de traditionele architectuur van herenhuizen.

Villa's

Villa’s, met natuurlijke weelderige tuinen en indrukwekkende gevels bieden een ideale omgeving voor een klassieke tuin. De klassieke stijl voegt een vleugje grandeur toe aan de majestueuze uitstraling van de villa.

Het design van de klassieke tuin

Is het design van de klassieke tuin goed uitgevoerd? Dan straalt de tuin rust, harmonie en klasse uit. Sierlijke bloemperken, hagen, rechte paden en stijlvolle ornamenten geven de tuin een klassieke uitstraling.

Hoe geef je de tuin een klassieke uitstraling? Integreer klassieke tuinelementen in het design.

5 voorbeelden van klassieke elementen zijn:

Kies voor klassieke tuinmeubelen

Gemaakt van smeedijzer, gietijzer of hout. Denk aan elegante bistrosets, bankjes, tuintafels en stoelen om een charmante zithoek te creëren.

Plaats pergola’s en bogen met klimplanten, zoals rozen of blauweregen.

Met bloemen en planten creëer je een romantische sfeer in de klassieke tuin.

Voeg klassieke tuinornamenten toe

Zoals elegante beeldhouwwerken, antieke vazen of historische standbeelden.

Leg rechte, symmetrische paden aan met klinkers, flagstones of natuursteen.

Plant bloembedden met symmetrische patronen

Waarbij je dezelfde bloemen aan beide zijden van een pad herhaalt.

De moderne klassieke tuin

Hoe geef je een klassieke tuin een moderne twist?

Denk eens aan deze mogelijkheden:

Combineer traditionele materialen

Zoals natuursteen of baksteen met moderne elementen zoals beton of metaal. Gebruik bijvoorbeeld een strakke betonnen zithoek of moderne plantenbakken in contrast met de klassieke bestrating.

Vervang klassieke waterelementen

Zoals een klassieke fontein of vijver door een moderne minimalistische watervalmuur.

Integreer duurzame elementen in de buitenruimte

Zoals zonnepanelen voor de verlichting, regenwater opvangsystemen of slimme irrigatie. Deze moderne technologieën passen goed bij een moderne klassieke tuin. 

Bloemen en planten in de klassieke tuin

Een klassieke tuin straalt luxe en elegantie uit. Bloemen en planten versterken de klassieke uitstraling. Voorbeelden van bloemen en planten die goed gedijen in een klassieke tuin zijn:

De functies van de klassieke tuin

De klassieke tuin biedt verschillende functies die passen bij verschillende levensstijlen. 5 voorbeelden van mogelijke functies van de klassieke tuin zijn:

Rust en ontspannen

Een prieel met comfortabele zitplaatsen, omringd door geurige bloemen en weelderige groene hagen. In de klassieke tuin geniet je van een sereen uitzicht en ontsnap je aan de drukte van de dag.

Buiten koken en dineren

Creëer een sfeervolle buitenkeuken met een stenen barbecue, een marmeren aanrechtblad en klassieke tuinmeubelen. In de openlucht geniet je van heerlijke maaltijden in een chique ambiance.

Waterpartijen en zwembaden

Neem een duik in het zwembad met klassieke zuilen en een statig poolhouse. Geniet van de verkoeling en ontspan tijdens warme zomerdagen.

Kunst en cultuur

Plaats in de klassieke tuin elegante standbeelden. Geniet van kust en cultuur in de buitenruimte. Creëer een speciale hoek en wijd deze plek aan kunst. Zo verfijn je de tuin.

Tuinfeesten

Stel jezelf een prachtige marmeren terras voor, omringd door perfect onderhouden gazons en kleurrijke bloemperken. In de klassieke tuin komen gasten samen voor een elegant tuinfeest, een cocktailavond of zelfs een intieme bruiloft.

Wil je meer weten over de De klassieke tuin­stijl?

Ja, bel mij. De verkoopadviseurs van GBI nemen op werkdagen binnen 48 telefonisch contact met je op en beantwoorden graag je vragen.

Leila GBI in het kantoor
Leila Poortvliet-Salesmanager GBI
Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.
Klaar voor een luxe buitenruimte waarin je de komende jaren geniet van het leven?
Meld je aan voor de brochure en plan vandaag nog je perfecte buitenruimte!
Door je in aan te melden ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.