Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen te realiseren. Fijne vakantie!

“Mensen gelukkig maken, is mijn missie.”

- Martijn Poortvliet

Martijn Poortvliet (45) is dit jaar ruim 30 jaar werkzaam in de tuinbranche. Martijn is de eigenaar van 2 bedrijven: Gardens Beyond Imagination en Don Hoveniers. Lees op deze pagina over de reis van Martijn. Van vervelende dondersteen tot selfmade ondernemer.

“Martijn opletten, recht zitten, waar is je huiswerk?” Eruit! “Meld je maar bij de conrector.”

De uren kruipen voorbij voor de 12-jarige Martijn. Op de hoveniersopleiding in Brielle telt Martijn de minuten af totdat de bel gaat. Want als de bel gaat, lijkt het alsof de hele wereld verandert.

“Met weinig kun je toch heel gelukkig zijn.”

De tuin van mevrouw Blommers

“Toen ik 12 jaar was, racete ik op mijn fiets na schooltijd naar de tuin van mevrouw Blommers. Kopje thee, koekje erbij.”

“Hoe was het vandaag op school?”

“Ook in het weekend en tijdens de vakanties werkte ik in de tuin van mevrouw Blommers. Ieder vrij moment was ik hier te vinden.”

Snoeien, mesten, metselen. En de namen van de planten bloemen in mijn kop stampen. Alles wat met tuinieren te maken had, leerde mevrouw Blommers mij. In de tuin van ruim 3000 m2 vlogen de uren voorbij en vergat ik de tijd.

Van mevrouw Blommers leerde ik: dat je met weinig toch gelukkig kunt zijn. Nooit op vakantie, altijd hard werken en genieten in je bloementuin.

Bussen vol mensen uit België en Frankrijk bezochten de tuin van mevrouw Blommers. Het viel mij op dat mevrouw Blommers tegen iedereen even vriendelijk was.

In deze tijd leerde ik belangrijke levenslessen: behandel iedereen met respect, stel jezelf netjes voor en afspraak is afspraak.

Zak- of kleedgeld had ik niet. Van het geld dat ik verdiende bij mevrouw Blommers, kocht ik toen ik 16 was een brommer.

Op kamers

Als een backpacker zoefde ik op mijn brommer naar Den Haag. Mijn rugzak was groot genoeg voor een set kleding en wat persoonlijke bezittingen. Op kamers, een nieuwe school en een stagebedrijf.

Hoe betaal ik deze maand mijn huur en hoe regel ik een maaltijd. Ik overleefde in die tijd van uur tot uur. Daarom was ik blij met mijn kamer boven een Hindoestaans restaurant.

De eigenaar Jozef en zijn vrouw Chanti stonden in die tijd voor mij klaar. Met een maaltijd en een praatje.

Ik kan mijzelf de inrichting van het restaurant nog goed herinneren. Warme rode en gouden tinten. De geur van wierook en de kruidige geur van de gerechten die uit de keuken kwamen.

Jozef en Chanti boden mij een bijbaan aan. Maaltijden bezorgen in en rond Den Haag. Tijdens het bezorgen van de maaltijden ontmoette ik verschillende soorten mensen. Geen avond was hetzelfde.

René Don Tuinideeën

Ik liep stage bij René Don Tuinideeën. Nu bekend als Don Hoveniers. Leeftijdsgenoten gingen op stap, maar ik werkte altijd door. Ik wilde mezelf ontwikkelen als hovenier en ik ging hier 100% voor.

Ik kreeg een stagevergoeding en zelfs een lening voor mijn eerste auto. Met open armen werd ik door eigenaar René ontvangen.

In deze warme omgeving voelde ik mijzelf op mijn gemak. Zo ontwikkelde ik mezelf als hovenier en als manager van mijn collega’s.

In 2010 nam ik het bedrijf over en kreeg het bedrijf de naam: René Don Hoveniers.

Het hoveniersbedrijf heet nu Don Hoveniers en is de partner in tuinaanleg van Gardens Beyond Imagination. Ik ben trots dat ik de eigenaar ben van 2 bedrijven in de tuinbranche.

De beleving van een toprestaurant

Grote huizen en tuinen, glimmende auto’s. Ik ontmoette tijdens mijn hoveniers werkzaamheden succesvolle klanten. Een aantal van deze klanten werden mijn vrienden.

Sommige klanten namen mij mee naar luxe restaurants. Ik keek mijn ogen uit. De locatie, de inrichting, de geuren en de persoonlijke aandacht van de bediening. Uit eten gaan was op deze manier voor mij een beleving.

Ik bezocht een sterrenrestaurant in Italië. In dit restaurant klopte echt ieder detail. Van de inrichting van het toilet, het interieur in het restaurant tot het menu en de bediening. In Italië besloot ik: ooit start ik een bedrijf waar klanten hetzelfde gevoel krijgen als ik nu heb.

Gardens Beyond Your Imagination

In 2021 opende ik samen met mijn vrouw Leila Poortvliet de deuren van het Experience Center in ‘S-Gravenzande. En lanceerden we de website van Gardens Beyond Imagination.

In het Experience Center geven we de klant het gevoel alsof ze een toprestaurant binnenlopen. Aandacht, een luxe interieur, lekkere geuren.

In het Experience Center ontwerp ik samen met het team buitenruimtes op topniveau.

“Laat je tuin op tijd door ons ontwerpen en plan de tuinaanleg op tijd, voordat de eerste heipalen de grond in gaan.”

Luxury event 2024

Realistisch uitvoerbare tuinontwerpen

Onze ervaring als hovenier is een voordeel. Want we weten precies hoe je een tuinontwerp maakt dat ook echt praktisch uitvoerbaar is.

Kijk, 99% van de hoveniersbedrijven die tuinen aanleggen doen gewoon wat je vraagt. Ook als de wens eigenlijk niet haalbaar is. Het interesseert ze gewoon niet. Maar zo werken wij niet.

Klanten gelukkig maken

Sommige klanten beginnen te laat met een tuinontwerp en beginnen met de bouw van hun huis, dan heb je geen tuin wanneer je huis af is.

Ik adviseer mensen: laat je tuin op tijd door ons ontwerpen en plan de tuinaanleg op tijd, in ieder geval voordat de eerste heipalen de grond in gaan.

We zorgen samen met partner Don Hoveniers voor een soepel tuinaanlegproces. We nemen deel aan bouwvergaderingen en bewaken de planning van de tuinaanleg.

Als klant merk je niks van het reilen en zeilen achter de schermen van ons bouwbureau. Het enige wat de klant merkt is: een complete buitenruimte die af is. Wanneer de klant de eerste verhuisdozen uitpakt.

Het mooiste aan mijn vak is: dingen maken, mensen gelukkig maken

‘s Ochtends parkeer ik na een rondje in de sportschool mijn auto. En wanneer ik dan het Experience Center binnenwandel, verschijnt er op mijn gezicht een brede glimlach. Ook wanneer ik met mijn verkeerde been uit bed ben gestapt.

Tijd is kostbaar. Vrije tijd is schaars. Ik merk dat mensen onvoldoende tijd hebben voor hun familie en vrienden. En ik zie ook dat een gezonde levensstijl voor mensen steeds belangrijker is. En als je gezond bent, dan wil je ook genieten.

En hoe lekker is het wanneer je kunt genieten op een plek die echt bij je past? En daar is het team van Gardens Beyond Imagination voor.

We adviseren mensen. En we raden ook weleens dingen af. Bijvoorbeeld wanneer we denken: daar ga je je doel voorbij of dat past niet. Want de tuin is te klein of die wens past niet in het budget.

We willen mensen leren kennen: wat maakt jou gelukkig?

Als een klant dan tegen mij zegt:

“Weet je, wij willen in het weekend lekker buiten zitten, gezellig koken en met familie een wijntje drinken”

Ja dat zijn voor mij signalen waarmee ik aan de slag kan. Ik vind dat een stukje geluk verkopen.

Werken bij GBI.

De klant centraal

En de klant wil zijn geld ook maar één keer uitgeven. Dus ik wil de klant echt waar voor zijn geld geven. Zodat de klant een realistisch uitvoerbaar tuinontwerp heeft dat past bij zijn leefstijl, smaak en ook aansluit op de bouwstijl van de woning.

Ook bij ons gaat er weleens iets mis. Problemen met klanten lossen we binnen no time op. Ik ben bij wijze van spreken dag en nacht beschikbaar voor onze klanten.

Het bouwteam werkt altijd door. Of er nu iemand ziek is of bij slecht weer. We beschikken over voldoende mankracht. Hierdoor bieden we de klant continuïteit en borgen we de overeengekomen doorlooptijd.

Wat zien we, wat voelen we en ruiken we en hoe zorgen we ervoor dat we uit deze buitenruimte het maximale halen voor de klant. Deze vraag houdt mij iedere dag bezig.

 

Werken bij GBI een kijkje achter de schermen.

Één grote familie

Het ontwerp-en bouwteam van Gardens Beyond Imagination voelt voor mij als familie. Of je nou een leerling bent van 16 of een man van 45, maakt me niks uit. Op vrijdagmiddag drinken we met z’n allen een drankje en eten we een bitterbal.

Gisteren liep ik bij een klant de tuin in. De tuin is door ons ontwerpteam ontworpen en door partner Don Hoveniers aangelegd. Dan zie ik de klant zitten in zijn tuinhuis met een kop koffie. En later vertelt de klant met een big smile op zijn gezicht dat hij iedere dag op die plek zijn dag begint.

Nou, dan ben ik dus gelukkig.

Ontdek op deze pagina

Ontdek en beleef de tuintrends in het Experience Center

Van buitendouches, zwembad en poolhouse tot verhardingen, verlichting en design tuinmeubelen. Het ontwerp- en bouwteam van Gardens Beyond Imagination (GBI) informeert je over de laatste tuintrends en is trendsetter in de tuinbranche.

Ontdek hoe GBI je tuinwensen waarmaakt.

Bekijk het Experience Center

Begin jouw tuin avontuur vandaag nog

En geniet zo snel mogelijk van het leven in jouw buitenruimte die past bij je levensstijl. Vul het contactformulier in. De verkoopadviseur van GBI neemt van maandag tot en met zaterdag binnen 24 uur telefonisch contact met je op.

Leila GBI in het kantoor
Leila Poortvliet-Salesmanager GBI
Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

Zomer sluiting

Wij zijn gesloten van 24 juli t/m 14 augustus. Voor calamiteiten zijn wij bereikbaar via info@gbi.nl