Landelijke buitenruimte

De landelijke tuin van Piet en Truus is onderdeel van een luxe nieuwe buitenruimte. De buitenruimte past bij de Gooische bouwstijl van de nieuwbouwvilla. Bekijk hier het tuinproject van Piet en Truus.

Piet en Truus verkochten vorig jaar hun tuinbedrijf en woning. Een nieuwe levensfase breekt voor hen aan. Meer tijd voor elkaar, voor hun vrienden en familie. Ze bouwden een villa op 1100 vierkante meter grond. Er is ruimte over voor een complete buitenruimte.

Het tuinontwerp

Piet en Truus lieten na de verkoop van hun tuinbedrijf en woning een nieuwbouwvilla bouwen in een Gooische landhuisstijl. De Gooische landhuisstijl herken je aan: het witte stucwerk en het rietgedekte dak. De villa staat. Nu leggen Piet en Truus de buitenruimte aan.

‘Wij hebben een uitgesproken smaak. Samen met de tuinarchitect ontwerpen we een landelijke moderne tuin die qua stijl past bij de bouwstijl van onze villa.’

‘Samen genieten met vrienden en familie in de tuin, dat is voor ons belangrijk.’

 

De tuinwensen van Piet en Truus

Piet en Truus hebben de volgende wensen voor de buitenruimte rond de villa:

  • Een landelijke moderne tuin met verschillende zithoeken.
  • Een tuinhuis met een bar.
  • Een volautomatische poort.
  • Kleur in de tuin.
  • Volwassen planten en bomen.
  • Verschillende soorten grondbedekking.
  • Een royale entree van de buitenruimte.


De tuinstijl past bij de Gooische stijl van de villa

Vanaf de doorgaande weg herken je de villa van Piet en Truus aan de typisch Gooische landhuisstijl. Het rieten dak. De lichte kleur stenen. En de landelijke sfeer, kenmerken de traditionele Gooische landhuisstijl.

De moderne volautomatische poort, het strak aangelegde tuinpad onder de pergola en de royale entree met siergrind maken de Gooische landhuisstijl compleet.

Voor Piet en Truus is de tuin een oase van rust

Ping, ping, ping. Een fietsbel klinkt alarmerend. Joelende tieners. Een uitlaat brult. Het is spitsuur in het Westland. Maar in de tuin van Piet en Truus tjilpen de vogels en zoemt de robotgrasmaaier langzaam over het gazon.

In de serre schenkt Truus een tweede kop koffie in voor Piet. Samen eten ze een gekookt eitje en nippen ze van hun koffie.

Vanuit de serre heb je uitzicht op de volwassen bomen, grassen en de kleurrijke bloemen. Zoals de: Crocosmia. Het gazon schittert in de voorjaarszon.

De groene vingers van Piet jeuken. Snel gooit hij zijn koffie achterover. Zijn oog valt op resten onkruid tussen de terrastegels. ‘Ik geniet van de tuin wanneer de tuin netjes onderhouden is. Voor mij is een tuin nooit af.’

Volwassen bomen en planten: geven je tuin direct karakter

Piet: ‘Door de volwassen bomen en planten voelen we ons zelf hier thuis en genieten wij nu al van onze nieuwe tuin. Het is net alsof we in dit huis al 10 jaar wonen. Terwijl de hoveniers de tuin pas een paar maanden geleden opleverden.

Waarom wachten met genieten? Het liefst koop je toch ook een buitenkeuken waar je gelijk op kunt barbecueën? Zo is dat voor ons ook met de tuin.’

Voor ieder weertype een zithoek in de tuin

Een tuinontwerp met verschillende zithoeken heeft voordelen. ‘Zo is er op warme dagen een zithoek in de schaduw. En op koelere dagen een zithoek in de zon.’ Verder is het voor Piet en Truus belangrijk dat de tuin zithoeken heeft uit de wind.

‘In de tuin is in ieder seizoen een zithoek waar bloemen en planten in bloei staan.’

De buitenruimte leent zich voor tuinfeesten

‘Onze vrienden en familie genieten mee van ons huis en de tuin.’ Een witte feesttent, statafels en muziek. Komend weekend organiseren Piet en Truus een tuinfeest voor 80 personen.

De gasten druppelen één voor één de vip-entree binnen. De royale parking komt goed van pas. Op de parking is plek voor meerdere auto’s.

‘Zijn we met een kleiner gezelschap, dan is ons tuinhuis met kroeg geschikt. Met slecht weer zitten we binnen in het tuinhuis. En op warme dagen genieten we van ons drankje onder de lamellenoverkapping.’

Een tuinontwerp dat past bij de stijl van je woning? 

Van tuinmeubels, tegels en buitendouches tot lamellenoverkappingen, tuinverlichting en parasols: ontdek meer tuinideeën  in het Garden Experience Center in het ’s-Gravenzande.

Luxe elementen uit dit project

Een tuin met luxe elementen is van alle gemakken voorzien, is oogstrelend en geeft jarenlang plezier. Voor de realisatie van de luxe tuin wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige, exclusieve materialen en state of the art technologie. Aan leef comfort geen gebrek. Onze partners, die hun expertise vinden in de vervaardiging van hoogwaardig oplossingen in de buitenruimte, verbinden comfort met luxe, wiens stijl aansluit op het design van de tuin. 

Er zijn geen elementen gevonden

Deze GBI-partners hebben meegewerkt aan dit project

GBI zorgt er, samen met haar high-end partners, voor dat zorgeloos genieten van jouw exclusieve tuin, werkelijkheid wordt. Met onze jarenlange ervaring, kennis van de markt en warme samenwerkingen, leveren wij onovertroffen kwaliteit en ontwikkelen wij uitsluitend bijzondere tuinen.

Ervaar ongeëvenaarde luxe in onze showroom

We nodigen je graag uit voor een bezoek aan onze GBI showroom. Laat je inspireren, uitdagen, verrassen en adviseren door een van onze vakkundige adviseurs en tuinarchitecten. Deel je gegevens en ontvang een persoonlijke uitnodiging.

Bekijk ook eens deze projecten

De weg voorafgaand aan het genieten van jouw luxe buitenruimte kan uitdagend zijn. GBI neemt het gehele traject, van ontwerp tot oplevering, uit handen. Zodat jij binnenkort zorgeloos kunt genieten van jouw exclusieve tuin.