Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen te realiseren. Fijne vakantie!

De 5 voordelen van een vrijstaande tuinkamer

april 04 2024
Rust met uitzicht op de natuur en tijd voor jezelf. Klinkt dit als muziek in je oren? Wens je een eigen, rustige plek in je buitenruimte? Een luxe tuinkamer biedt meer dan alleen extra leefruimte. Ontdek de vijf belangrijkste voordelen van deze prachtige aanvulling op je woning.

Vrijstaande tuinkamer voordelen

Een tuinkamer biedt waardevolle extra vierkante meters. Ideaal als speelkamer, studeerplek of gezellige zithoek. Deze ruimte biedt het hele jaar door comfort en gemak. Bekijk in de video een ontwerp van een aluminium tuinkamer.

Geniet van het uitzicht 

Een vrijstaande tuinkamer vervaagt de grenzen tussen binnen en buiten. Je geniet van het uitzicht op je tuin en de veranderende seizoenen, terwijl je lekker warm en droog blijft.

Vergroot de waarde van de woning

Een tuinkamer is een investering die de waarde van je huis verhoogt. Bij een verkoop in de toekomst kan dit een aantrekkelijk pluspunt zijn voor potentiële kopers.

Luxe tuinkamers zijn duurzaam

Het bouwbureau van Gardens Beyond Imagination ontwerpt duurzame vrijstaande tuinkamers. Zo blijven de energiekosten laag. Terwijl je comfortabel geniet.

Tuinkamers zijn veelzijdig en flexibel

Of je nu een plek nodig hebt voor je hobby, werk of ontspanning, een tuinkamer past zich aan jouw wensen aan. De veelzijdigheid maakt het een waardevolle toevoeging voor elk huis.

Bekijk voorbeelden van duurzame bouwmaterialen:

Laat je een tuinkamer ontwerpen? Dan speelt het materiaal waarmee je de tuinkamer laat bouwen een grote rol.

Het materiaal waarmee je de tuinkamer laat bouwen bepaalt:

  • de uitstraling
  • het energieverbruik
  • en comfort

Vrijstaande tuinkamer van glas

Veel bouwbedrijven zoals Gardens Beyond Imagination gebruiken glas voor de wanden. Zodat je optimaal geniet van het natuurlijk licht en uitzicht geniet. Verder is glas duurzaam en beschermt de tuinkamer tegen de wisselende weersomstandigheden.

Vrijstaande tuinkamer glas

Vrijstaande tuinkamer aluminium

Aluminium is een populaire keuze voor het frame vanwege zijn sterkte, lichtgewicht en onderhoudsgemak. Bekijk het voorbeeld van een aluminium tuinkamer.

Vrijstaande tuinkamer hout

Voor een meer traditionele look is hout een geweldige optie; hout voegt warmte en een natuurlijk gevoel toe, hoewel dit materiaal meer onderhoud nodig heeft.

Vrijstaande tuinkamer van hout.

Voorbeelden van vrijstaande tuinkamers

De kas aan de originele bollenschuur is voor Jos het pronkstuk van de tuin. Hierin staat de compleet uitgeruste buitenkeuken, de Big Green Egg en wijnkoelkast. Bekijk dit tuinproject. 

De tuinkamer van Piet en Truus is gemaakt van hout dient als een knusse en luxe bar. Bekijk dit tuinproject. 

Luxe tuinkamer voorbeeld.

Ontdek op deze pagina

Gerelateerde artikelen

De expositie van CHAN leeft

Ontdek de top 3 luxe terrasstijlen

Genieten in elk seizoen: in een tuin met veranda

Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

Zomer sluiting

Wij zijn gesloten van 24 juli t/m 14 augustus. Voor calamiteiten zijn wij bereikbaar via info@gbi.nl