Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen te realiseren. Fijne vakantie!

Spaans genieten op Hollandse bodem

Heb je een druk leven? Dan verdien je een plek waar je écht ontspant. De tuinarchitecten van Gardens Beyond Imagination ontwerpen buitenruimtes waar je na een drukke dag tot rust komt. Maak kennis met de familie Bolt. En ontdek hoe ze ontspannen in hun nieuwe moderne tuin met mediterrane sfeer.

 Stel je voor dat je thuiskomt na een lange dag en meteen naar je rustgevende tuin loopt, waar de zorgen van de dag wegvallen terwijl je geniet van de zonsondergang met een drankje in je hand.

 In deze buitenruimte genieten ondernemers Esther en Daniel Bolt van een goed glas rioja op het terras. Hier klinkt de echo van hun geliefde Spanje.

Tuinontwerp: aanpak

De tuinwensen van ondernemers Esther en Daniel Bolt stonden tijdens het tuinontwerpproces dan ook centraal.

“Wij houden van gezelligheid en hebben graag onze vrienden en familie om ons heen. Dus voor ons zijn gezellige zithoekjes in de buitenruimte belangrijk. Zodat we op ieder moment van de dag kunnen genieten van de zon.”

De top 5 tuinwensen van Esther en Daniel Bolt op een rij:

 1. Een buitenruimte met verschillende zithoekjes.
 2. Een groot terras rond de nieuwbouw villa.
 3. Een royaal zwembad.
 4. Een buitenkeuken.
 5. Een moderne tuin met een mediterrane sfeer

 

De tuinarchitect vertaalt de tuinwensen van Esther en Daniel Bolt eerst naar een 2D-tuinontwerp en vervolgens naar een 3D- tuinontwerp.

“Het tuinontwerp was meteen raak”, vertelt Esther terugblikkend op het ontwerpproces. “Knap hoe de tuinarchitect onze wensen vertaalde naar een tuinontwerp dat perfect past bij onze wensen en bij de bouwstijl van de nieuwbouwvilla.”

 

Materialen die tellen

Het ontwerpteam werkt alleen met topmaterialen. Zoals duurzame Millboard vlonders en keramische tegels, die mooi blijven jaar in, jaar uit.

Verder werkt Gardens Beyond Imagination voor dit project samen met premium leveranciers:  

 

 • Alterwood
 • DJS-hekwerken
 • In-lite
 • Trivium
 • Dutch Luxury Gardens Concepts
 • Bos Zwembaden

Het aanlegproces


“Begin op tijd met de tuinaanleg, het liefst nog voordat de eerste steen van de woning is gelegd”, Martijn Poortvliet eigenaar Gardens Beyond imagination.

Esther en Daniel Bolt zijn achteraf blij met het advies van Martijn. “Omdat we tijdens de bouw van onze vrijstaande villa zijn gestart met de aanleg van de buitenruimte konden we na de oplevering van de woning meteen genieten van de buitenruimte, dit was heerlijk na een hectische tijd.” Gardens Beyond Imagination stelt na het ontwerpproces en akkoord op het definitieve tuinontwerp voor de tuinaanleg een bouwteam samen. Hiervoor werkt Gardens Beyond Imagination samen met hun premium partner DON Hoveniers.

Projectuitdagingen

 

Van lastige veengrond tot planning issues, DON Hoveniers tackelen elk probleem met creativiteit en slimme oplossingen.

 

Het bouwteam stond voor deze uitdagingen:

 

 • De woning en buitenruimte werden gebouwd en aangelegd op veengrond. Deze grond bevat veel vocht. Daarom waren extra drainagewerkzaamheden nodig.
 

 

 • Verder was de woning nog in aanbouw. Afstemming met de aannemer en leveranciers van de materialen was dan ook regelmatig nodig en gewenst.
 

 

 • De aannemers en de leveranciers van de materialen werken op hetzelfde moment als de DON Hoveniers op de kavel. Hierdoor was de kavel soms lastig bereikbaar.

Teamwork

“We hebben veel respect voor de mannen van DON Hoveniers. Stel je voor 4 maanden werken in de modder door de aanhoudende regen. En toch waren de mannen altijd vriendelijk en beleeft.

Ze waren ’s ochtends als eerste op de kavel en gingen als laatste weg, pas nadat ze hun materialen netjes hadden opgeruimd.

Verder kijken we terug op een persoonlijk traject. We hebben het team ervaren als warm en betrokken.”

Kleuren die kalmeren

“Paarse bloemen, naturel tinten en donkere elementen. Deze kleuren sluiten naadloos aan op het interieur binnen. Hierdoor voelen binnen en buiten als één geheel. Voor mij als interieurstyliste is harmonie belangrijk en dat is met dit tuinontwerp perfect gelukt”, legt Esther Bolt uit.

Bloemen en planten

Strakke borders, losse weelderige siergrassen en vlinder vriendelijke struiken kenmerken deze tuin.

“ Het ruisen van de wind door de bomen die bijdragen aan onze privacy lijkt op het zachte gefluister van de Middellandse Zee. Verder zijn de grote bloempotten met kruiden in harmonie met de bloemperken. Hierdoor ontstaat een mediterrane sfeer in deze Hollandse tuin.“

De tuin schittert in ieder seizoen. En in de herfst zorgen de bomen: de liquidambars voor vuurwerk.

Leef, lach en geniet

Deze nieuwe buitenruimte heeft niet alleen de leefruimte van de familie Bolt vergroot, maar ook hun sociale leven verrijkt.

 

“Het is heerlijk om onze vrienden en familie uit te nodigen voor gezellige bijeenkomsten in deze prachtige setting,” zegt Esther. Voor de kinderen biedt de tuin een veilige en stimulerende omgeving waar ze onbezorgd spelen.

Spaans genieten

Het ontwerp van de buitenkeuken is het perfecte decor voor een familie barbecue of een gezellige borrel met vrienden.

De buitenkeuken ademt de geuren van houtskool, rozemarijn en de verse knoflook in de gegrilde tapas. Uit de boxen klinken de klanken van de flamenco.

Wanneer de avond valt in de tuin van de familie Bolt, brengt de verlichting van In-lite de functionaliteit en sfeer van een Spaanse nacht naar Nederland. De sfeervolle verlichting van In-lite zorgt ervoor dat elke hoek van de tuin veilig en prachtig verlicht is.

“Tot laat buiten zitten op ons terras en genieten van het buitenleven. Van lekkere wijntjes en gezelligheid met onze vrienden en familie. Dat is voor ons genieten op z’n Spaans. -Olé.”

 

Ambassadeurs

Klaar om je tuin en ook je netwerk naar een hoger niveau te tillen?

Sluit je aan bij onze tuinambassadeurs!

Bij Gardens Beyond Imagination ben je meer dan een klant. Je maakt deel uit van een groep levensgenieters die alles uit het leven halen wat erin zit. Deze ambassadeurs begrijpen hoe een goed ontworpen tuin zowel thuis als daarbuiten een positieve impact heeft.

Bekijk de ervaringen en projecten van onze ambassadeurs en ontdek hoe een prachtige tuin hun leven verrijkt.

Maak van je tuin je favoriete vakantiebestemming

Van designtuinmeubels, tegels en buitendouches tot lamellenoverkappingen, tuinverlichting en parasols: ontdek in het Experience Center alles wat je nodig hebt voor een vakantiegevoel in je tuin.

Jaar2024

Oppervlakte1000

Delen

Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

Zomer sluiting

Wij zijn gesloten van 24 juli t/m 14 augustus. Voor calamiteiten zijn wij bereikbaar via info@gbi.nl