Landelijke tuin in Gooische stijl: het tuinontwerp van Piet & Truus

De landelijke tuin van Piet en Truus is onderdeel van een luxe nieuwe buitenruimte. De buitenruimte past bij de Gooische bouwstijl van de nieuwbouwvilla. Bekijk hier het tuinproject van Piet en Truus.

Piet en Truus verkochten vorig jaar hun tuinbedrijf en woning. Een nieuwe levensfase breekt voor hen aan. Meer tijd voor elkaar, voor hun vrienden en familie. Ze bouwden een villa op 1100 vierkante meter grond. Er is ruimte over voor een complete buitenruimte.

Het tuinontwerp

Piet en Truus lieten na de verkoop van hun tuinbedrijf en woning een nieuwbouwvilla bouwen in een Gooische landhuisstijl. De Gooische landhuisstijl herken je aan: het witte stucwerk en het rietgedekte dak. De villa staat. Nu leggen Piet en Truus de buitenruimte aan.

‘Wij hebben een uitgesproken smaak. Samen met de verkoopadviseur en tuinarchitect van GBI ontwerpen we een landelijke moderne tuin die qua stijl past bij de bouwstijl van onze villa.’

‘Samen genieten met vrienden en familie in de tuin, dat is voor ons belangrijk.’

De tuinwensen van Piet en Truus

Piet en Truus hebben de volgende wensen voor de buitenruimte rond de villa:

  • Een landelijke moderne tuin met verschillende zithoeken.
  • Een tuinhuis met een bar.
  • Een volautomatische poort.Kleur in de tuin.
  • Volwassen planten en bomen.
  • Verschillende soorten grondbedekking.
  • Een royale entree van de buitenruimte.

 

De tuinstijl past bij de Gooische stijl van de villa

Vanaf de doorgaande weg herken je de villa van Piet en Truus aan de typisch Gooische landhuisstijl. Het rieten dak, de lichte kleur stenen. En ook de landelijke sfeer is een kenmerk van de traditionele Gooische landhuisstijl.

De moderne volautomatische poort, het strak aangelegde tuinpad onder de pergola en de royale entree met siergrind maken de Gooische landhuisstijl compleet.

Voor Piet en Truus is de tuin een oase van rust

Ping, ping, ping. Een fietsbel klinkt alarmerend. Joelende tieners. Een uitlaat brult. Het is spitsuur in het Westland. Maar in de tuin van Piet en Truus tjilpen de vogels en zoemt de robotgrasmaaier langzaam over het gazon.

In de serre schenkt Truus een tweede kop koffie in voor Piet. Samen eten ze een gekookt eitje en nippen ze van hun koffie.

Vanuit de serre heb je uitzicht op de volwassen bomen, grassen en de kleurrijke bloemen. Zoals de Crocosmia. Het gazon schittert in de voorjaarszon.

Piet werkt graag in de tuin.

“Ik geniet van de tuin wanneer de tuin netjes onderhouden is. Voor mij is een tuin nooit af.”

Volwassen bomen en planten: geven je tuin direct karakter

“Door de volwassen bomen en planten voelen we onszelf hier thuis en genieten we nu al van onze nieuwe tuin. Het is net alsof we in dit huis al 10 jaar wonen. Terwijl het bouwteam van GBI de tuin pas een paar maanden geleden heeft opgeleverd.

Waarom wachten met genieten? Het liefst koop je toch ook een buitenkeuken waar je gelijk op kunt barbecueën? Zo is dat voor ons ook met de tuin.”

Voor ieder weertype een zithoek in de tuin

Een tuinontwerp met verschillende zithoeken heeft voordelen. “Zo is er op warme dagen een zithoek in de schaduw. En op koelere dagen een zithoek in de zon.”

Verder is het voor Piet en Truus belangrijk dat de tuin zithoeken heeft uit de wind.

“In de tuin is in ieder seizoen een zithoek waar bloemen en planten in bloei staan.”

De buitenruimte leent zich voor tuinfeesten

“Onze vrienden en familie genieten mee van ons huis en de tuin.” Een witte feesttent, statafels en muziek. Komend weekend organiseren Piet en Truus een tuinfeest voor 80 personen.

De gasten druppelen één voor één de vip-entree binnen. De royale parking komt goed van pas. Op de parking is plek voor meerdere auto’s.

“Zijn we met een kleiner gezelschap, dan is ons tuinhuis met kroeg geschikt. Met slecht weer zitten we binnen in het tuinhuis. En op warme dagen genieten we van ons drankje onder de lamellenoverkapping.”

Een tuinontwerp dat past bij je leefstijl en bij de bouwstijl van je woning?

Van tuinmeubels, tegels en buitendouches tot lamellenoverkappingen, tuinverlichting en parasols: ontdek meer tuinideeën in het Experience Center in het ’s-Gravenzande.

Jaar2023

Delen

Ontdek en beleef de tuintrends in het Experience Center

Van buitendouches, zwembad en poolhouse tot verhardingen, verlichting en design tuinmeubelen. Het ontwerp- en bouwteam van Gardens Beyond Imagination (GBI) informeert je over de laatste tuintrends en is trendsetter in de tuinbranche.

Ontdek hoe GBI je tuinwensen waarmaakt.

Bekijk het Experience Center

Jouw tuin, onze passie

Bij Gardens Beyond Imagination zijn we je gids in de wereld van tuinontwerp en tuinaanleg. We verzorgen op maat gemaakte tuinontwerpen en realiseren ook de complete tuinaanleg.

Verder plannen we je reis naar de toekomstige buitenruimte tot in de kleinste details.

Een zorgeloos traject waarbij jij jezelf alleen maar hoeft te verheugen op het eindresultaat.

Ontdek andere tuinen

Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.
Klaar voor een luxe buitenruimte waarin je de komende jaren geniet van het leven?
Meld je aan voor de brochure en plan vandaag nog je perfecte buitenruimte!
Door je in aan te melden ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.