Dynamische sfeer in tuin met hoogteverschillen

Naar wens van de klant is de buitenruimte afgestemd op het karaktervolle interieur van deze twee-onder-een-kapwoning in Reeuwijk. Voor de lay-out van het perceel, dat een bijzondere ligging heeft vlakbij de Reeuwijkse plassen, haalde Groenregie het onderste uit de kan en vulde de buitenruimte vernuftig en esthetisch in. Niet alleen was er sprake van een uitdaging omdat de voortuin groter is dan de achtertuin, maar ook is zijn er diverse niveauverschillen binnen de tuin.

Met symmetrie als uitgangspunt, werd de oprit van beide woningen gezamenlijk aangelegd om eenheid te krijgen. Tussen de kiezels ligt een pad van stoere tegels en de verhoogde stoep is uitgevoerd in Millboard van AlterWood, gecombineerd met een rij ingelegde keramische tegels. Ook in de achtertuin zijn Millboard planken afgewisseld met deze tegels en is er op een creatieve manier omgegaan met de hoogteverschillen. Het terras met de loungebank is gericht op de oogverblindende waterpartij, wat voor een ultieme rust zorgt. Knap detail daarbij: de legrichting van de vlonderplanken verspringt bij de hoek van de woning, zodat er een duidelijk onderscheid is tussen de functies looppad en terras.

Het was de nadrukkelijke wens van de klant: tegels die mooi op kleur blijven, geen verzakkingen meer ondanks de hoogteverschillen en geen gladde en groene vlonders meer. En precies om die laatste reden is er gekozen voor de esthetisch fraaie maar vooral onderhoudsarme composiet vlonderplanken van Millboard (Enhanced Grain in de kleur Limed Oak). De natuurlijke authentieke uitstraling en de moderne eigentijdse uitstraling past goed bij de tuin in combinatie met de andere toegepaste materialen. Maar vervelende glij- en valpartijen doordat planken glad worden als het regent of door alg-afzetting, worden hiermee gelukkig voorkomen. De niet-poreuze veerkrachtige Lastane™ toplaag is namelijk van zichzelf al stroef en algen kunnen zich hier niet op afzetten waardoor de plank de beste antislip-eigenschappen heeft. De toplaag is daarnaast ook UV- en weerbestendig. Nagenoeg geen verkleuring en uitstekend bestand tegen vorst en regen. Ook kromtrekken en rotten behoren tot het verleden, dankzij de unieke samenstelling van de planken. Het materiaal maakt het bovendien mogelijk verstekhoeken te maken en te verlijmen zodat er nette strakke hoekverbinding ontstaan.

“We genieten van een heerlijke tuin met weinig onderhoud en een natuurlijke uitstraling! Hier hoeven we jaren niet naar om te kijken. –Huiseigenaren

Luxe elementen uit dit project

Een tuin met luxe elementen is van alle gemakken voorzien, is oogstrelend en geeft jarenlang plezier. Voor de realisatie van de luxe tuin wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige, exclusieve materialen en state of the art technologie. Aan leef comfort geen gebrek. Onze partners, die hun expertise vinden in de vervaardiging van hoogwaardig oplossingen in de buitenruimte, verbinden comfort met luxe, wiens stijl aansluit op het design van de tuin. 

Er zijn geen elementen gevonden

Deze GBI-partners hebben meegewerkt aan dit project

GBI zorgt er, samen met haar high-end partners, voor dat zorgeloos genieten van jouw exclusieve tuin, werkelijkheid wordt. Met onze jarenlange ervaring, kennis van de markt en warme samenwerkingen, leveren wij onovertroffen kwaliteit en ontwikkelen wij uitsluitend bijzondere tuinen.

Ervaar ongeëvenaarde luxe in onze showroom

We nodigen je graag uit voor een bezoek aan onze GBI showroom. Laat je inspireren, uitdagen, verrassen en adviseren door een van onze vakkundige adviseurs en tuinarchitecten. Deel je gegevens en ontvang een persoonlijke uitnodiging.

Bekijk ook eens deze projecten

De weg voorafgaand aan het genieten van jouw luxe buitenruimte kan uitdagend zijn. GBI neemt het gehele traject, van ontwerp tot oplevering, uit handen. Zodat jij binnenkort zorgeloos kunt genieten van jouw exclusieve tuin.