Dynamische sfeer in tuin met hoogteverschillen

Naar wens van de klant is de buitenruimte afgestemd op het karaktervolle interieur van deze twee-onder-een-kapwoning in Reeuwijk. Voor de lay-out van het perceel, dat een bijzondere ligging heeft vlakbij de Reeuwijkse plassen, haalde Groenregie het onderste uit de kan en vulde de buitenruimte vernuftig en esthetisch in. Niet alleen was er sprake van een uitdaging omdat de voortuin groter is dan de achtertuin, maar ook is zijn er diverse niveauverschillen binnen de tuin.

Met symmetrie als uitgangspunt, werd de oprit van beide woningen gezamenlijk aangelegd om eenheid te krijgen. Tussen de kiezels ligt een pad van stoere tegels en de verhoogde stoep is uitgevoerd in Millboard van AlterWood, gecombineerd met een rij ingelegde keramische tegels. Ook in de achtertuin zijn Millboard planken afgewisseld met deze tegels en is er op een creatieve manier omgegaan met de hoogteverschillen. Het terras met de loungebank is gericht op de oogverblindende waterpartij, wat voor een ultieme rust zorgt. Knap detail daarbij: de legrichting van de vlonderplanken verspringt bij de hoek van de woning, zodat er een duidelijk onderscheid is tussen de functies looppad en terras.

Het was de nadrukkelijke wens van de klant: tegels die mooi op kleur blijven, geen verzakkingen meer ondanks de hoogteverschillen en geen gladde en groene vlonders meer. En precies om die laatste reden is er gekozen voor de esthetisch fraaie maar vooral onderhoudsarme composiet vlonderplanken van Millboard (Enhanced Grain in de kleur Limed Oak). De natuurlijke authentieke uitstraling en de moderne eigentijdse uitstraling past goed bij de tuin in combinatie met de andere toegepaste materialen. Maar vervelende glij- en valpartijen doordat planken glad worden als het regent of door alg-afzetting, worden hiermee gelukkig voorkomen. De niet-poreuze veerkrachtige Lastane™ toplaag is namelijk van zichzelf al stroef en algen kunnen zich hier niet op afzetten waardoor de plank de beste antislip-eigenschappen heeft. De toplaag is daarnaast ook UV- en weerbestendig. Nagenoeg geen verkleuring en uitstekend bestand tegen vorst en regen. Ook kromtrekken en rotten behoren tot het verleden, dankzij de unieke samenstelling van de planken. Het materiaal maakt het bovendien mogelijk verstekhoeken te maken en te verlijmen zodat er nette strakke hoekverbinding ontstaan.

“We genieten van een heerlijke tuin met weinig onderhoud en een natuurlijke uitstraling! Hier hoeven we jaren niet naar om te kijken. –Huiseigenaren

Luxe elementen uit dit project

Een tuin met luxe elementen is van alle gemakken voorzien, is oogstrelend en geeft jarenlang plezier. Voor de realisatie van de luxe tuin wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige, exclusieve materialen en state of the art technologie. Aan leef comfort geen gebrek. Onze partners, die hun expertise vinden in de vervaardiging van hoogwaardig oplossingen in de buitenruimte, verbinden comfort met luxe, wiens stijl aansluit op het design van de tuin.

 

Delen

Ontdek en beleef de tuintrends in het Experience Center

Van buitendouches, zwembad en poolhouse tot verhardingen, verlichting en design tuinmeubelen. Het ontwerp- en bouwteam van Gardens Beyond Imagination (GBI) informeert je over de laatste tuintrends en is trendsetter in de tuinbranche.

Ontdek hoe GBI je tuinwensen waarmaakt.

Reserveer nu je bezoek aan het Experience Center

Jouw tuin, onze passie

Bij Gardens Beyond Imagination zijn we je gids in de wereld van tuinontwerp en tuinaanleg. We verzorgen op maat gemaakte tuinontwerpen en realiseren ook de complete tuinaanleg.

Verder plannen we je reis naar de toekomstige buitenruimte tot in de kleinste details.

Een zorgeloos traject waarbij jij jezelf alleen maar hoeft te verheugen op het eindresultaat.

Ontdek andere tuinen

Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.