buitenruimte

De nieuwe buitenruimte is ons visitekaartje

Saai. Ongezellig. Kaal. Zo zag de nieuwbouwtuin van Chantal en Kevin voor de aanleg van de nieuwe buitenruimte eruit. Het ontwerp- en bouwteam van Gardens Beyond Imagination ging voor Chantal en Kevin aan de slag. Bekijk het resultaat.

Chantal en Kevin wonen samen met hun twee zoons in het Westland. In een twee-onder-één-kap nieuwbouwwoning.

De nieuwbouwtuin is ongeveer 500 vierkante meter. Chantal en Kevin vertellen over de aanleg van hun buitenruimte.

Wat zijn de tuinwensen van Chantal en Kevin?

“Een groene tuin waarin we tot rust kunnen komen. Want we zijn geen ‘dichtstraters’. En in onze vrije tijd tuinieren we graag in de tuin. Planten, bloemen en heggen horen daarom in onze tuin.

Grasmaaien vinden we minder leuk. Daarom kiezen we voor kunstgras. Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en ziet eruit als echt gras.

Onze grootste tuinwens is een afsluitbare veranda. Omdat we graag zo lang mogelijk van onze dagen en tijd samen genieten. Met een veranda in de tuin kunnen we ook ’s avonds genieten van onze tuin.

Verder is voor ons een warme knusse sfeer in de tuin heel belangrijk. Daarom nemen we in het tuinontwerp een verlichtingsplan op.

Het resultaat van de nieuwe tuin

De afsluitbare veranda is voor ons het pronkstuk van de tuin. Na een drukke werkdag ploffen we in de veranda neer op de loungeset. Zo pakken we net nog wat avondzon mee. De veranda verlengt onze dagen.

Maar de veranda is ook een verlengstuk van ons huis. Op de barkrukken aan de bar eten we een bord pasta of spelen we een spelletje. En liggen de kinderen op bed, dan pakken we soms nog even de laptop erbij.

Na zonsondergang verandert de tuin in een sprookje. Want ’s avonds springt de automatische verlichting aan in de veranda en aan de schutting. In het donker is voor ons de verlichte boom de eye-catcher van de tuin.”

Rustige kleuren

De grijze tegels, de lichte kleur hout van de schutting en de lavendelbloemen dragen bij aan de rustige sfeer in de tuin. Verder lijkt de tuin groter door de rustige kleuren.

Verhoogde borders

Door de verhoogde borders lijkt de tuin ook dieper. De leverancier van de borders maakt deze borders van roestkleurig staal. De naam van het staal is: Cortentstaal. Hierdoor zijn de borders onderhoudsvriendelijk.

En de borders verdelen de tuin in verschillende ruimtes:

  • Een zithoek met loungestoelen.
  • De veranda.
  • Het gazon met kunstgras.

Een verticale schutting

De verticale planken dragen bij aan het ruimtelijke gevoel. We zijn blij met deze keuze.’

Waar zijn Chantal en Kevin het meest trots op?

“We zijn trots op het resultaat van de hele buitenruimte. Voetgangers staan stil voor de tuin, steken hun duim omhoog of vragen aan ons de naam van de tuinontwerper. Op ons gezicht verschijnt dan een glimlach van oor tot oor.

We hebben ontdekt dat je ook van een kleinere tuin een complete buitenruimte kunt maken.”

Maak van je tuin jouw visitekaartje

Plan een afspraak in het Experience Center en ontdek de mogelijkheden voor een tuinontwerp dat past bij je levensstijl.

Jaar2023

Oppervlakte500

Delen

Ontdek en beleef de tuintrends in het Experience Center

Van buitendouches, zwembad en poolhouse tot verhardingen, verlichting en design tuinmeubelen. Het ontwerp- en bouwteam van Gardens Beyond Imagination (GBI) informeert je over de laatste tuintrends en is trendsetter in de tuinbranche.

Ontdek hoe GBI je tuinwensen waarmaakt.

Bekijk het Experience Center

Jouw tuin, onze passie

Bij Gardens Beyond Imagination zijn we je gids in de wereld van tuinontwerp en tuinaanleg. We verzorgen op maat gemaakte tuinontwerpen en realiseren ook de complete tuinaanleg.

Verder plannen we je reis naar de toekomstige buitenruimte tot in de kleinste details.

Een zorgeloos traject waarbij jij jezelf alleen maar hoeft te verheugen op het eindresultaat.

Ontdek andere tuinen

Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.