Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen te realiseren. Fijne vakantie!

Het geheim van ons unieke beplantings­plan

juni 12 2023
Bij het aanleggen van een nieuwe tuin of het renoveren van een bestaande tuin, is het planten van bomen een belangrijk onderdeel. Bij Gardens Beyond Imagination werken wij graag met volwassen bomen, die zorgvuldig geselecteerd moeten worden op basis van verschillende criteria. In deze blog gaan we dieper in op het ontstaan van een uniek bomenplan en delen we enkele waardevolle inzichten over plantenkennis.

Uniek beplantingsplan

Voor elk project stellen we een persoonlijk beplantingsplan op. Het is van groot belang dat er het hele jaar door iets te beleven valt in de tuin. Daarom houden we rekening met de verschillende seizoenen en verwerken we de wensen van de opdrachtgever in het plan. Geen enkel plan is hetzelfde, omdat we streven naar diversiteit en verrassende elementen in elke tuin.

 

 

Ons beplantingsplan omvat een brede selectie van bomen en planten die gedurende het hele jaar interessante kenmerken hebben.

Voorjaarsbloeiers en heesters met bijzondere kleuren, geurende bloemen en uitbundige zomerbloeiers in diverse vormen. Maar ook beplanting die laat in het seizoen bloeit en prachtige herfstkleuren hebben. Daarnaast denken we aan de winter, zoals wintergroene heesters en winterbloeiende planten die de tuin ook in deze periode aantrekkelijk maken.

 

De juiste boom selecteren

Het selecteren van de juiste boom voor een project begint altijd met het luisteren naar de wensen van de opdrachtgever. We kijken naar verschillende factoren, zoals de seizoensbeleving die de boom biedt, de standplaats, het type grond, de grondwaterstand en het gewenste onderhoudsniveau. Door rekening te houden met al deze aspecten, kunnen we de perfecte boomsoorten aanbevelen die geschikt zijn voor het specifieke project.

 

De Kwekerij ervaring

Om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn met hun boomkeuze, bieden wij hen de mogelijkheid om mee te gaan naar de kwekerij. Onder onze begeleiding kunnen ze hun eigen bomen uitzoeken. Het bezoek aan de kwekerij is een unieke ervaring, waarbij de klant enorm wordt betrokken bij de ontwikkeling van hun tuinproject. 

Het belang van plantenkennis

Een kritiek punt waarin GBI zich onderscheidt is onze plantenkennis. Vaak wordt de tuin in een bepaald seizoen aangeplant, waardoor de hele tuin op dat moment in bloei staat. Maar gedurende de rest van het jaar gebeurt er weinig. Dit kan leiden tot een tuin die zijn aantrekkingskracht verliest na het aanplanten. Bij ons begrijpen we dat een goed ontworpen tuin het hele jaar door visueel interessant moet zijn. Onze uitgebreide plantenkennis stelt ons in staat om de juiste combinaties te maken en ervoor te zorgen dat de tuin gedurende alle seizoenen mooi en levendig blijft.

Ben je benieuwd naar het ideale plantenplan in jouw tuin? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ontdek op deze pagina

Gerelateerde artikelen

De expositie van CHAN leeft

Ontdek de top 3 luxe terrasstijlen

Genieten in elk seizoen: in een tuin met veranda

Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

Zomer sluiting

Wij zijn gesloten van 24 juli t/m 14 augustus. Voor calamiteiten zijn wij bereikbaar via info@gbi.nl