De tuin van de toekomst

november 17 2023
Het is weer de tijd van het jaar waarin we vooruitkijken naar de nieuwste trends in de high-end tuinbranche. In 2024 staat de tuin centraal als een verlengstuk van ons huis, een plek waar we niet alleen van de natuur genieten, maar waar binnen en buiten naadloos samenkomen. Laten we eens dieper ingaan op de materialen, elementen, technologie en kleuren die het komende jaar zullen domineren.

Materialen: De buitenruimte als verlengstuk van het interieur 

Aankomend jaar wordt het verbinden van binnen naar buiten naar nieuwe hoogten getild. Met langere zomers in het vooruitzicht, wordt de tuin een extra leefruimte waarin we de kleuren van ons interieur terug gaan zien. Denk aan warme kleurenpaletten die zorgen voor een naadloze overgang tussen huis en tuin. Verwacht strakke terrassen met grote tegels in warme kleuren, gecombineerd met weelderige borders vol pasteltinten. Ook siergrassen zullen we aankomend jaar in grote mate terugzien in de tuin. Het resultaat: een oase van rust en schoonheid.

 

Elementen: Grote potten en Buitenkeukens

In 2024 draait het om statement-elementen die zowel functioneel als esthetisch zijn. Denk aan zeer grote potten in aardetinten, olijfgroen en zachtgeel - perfect voor het planten van prachtige meerstammige bomen.

Buitenkeukens, compleet met Big Green Egg, koelkast en meer, zijn niet meer weg te denken uit de ultieme luxe buitenruimte van de toekomst. Vuurplaatsen met grote corten stalen schalen creëren gezelligheid en geven een tuin net dat stoere karakter. Een gegarandeerd succes voor late avonden met vrienden en familie. Voeg strakke tuinmeubels met hippe prints toe voor de finishing touch.

Technologie: Slimme innovaties voor een optimaal tuinplezier

De tuin van 2024 is niet alleen mooi, maar ook slim. Geniet van onbeperkt WiFi in de hele tuin, hoogwaardige audio, en laat robotmaaiers met GPS je gazon onderhouden. Wellness wordt naar een hoger niveau getild met slimme reinigingssystemen. Verlichting in diverse kleuren zorgt voor de perfecte sfeer, van ontspannen avonden tot levendige feestjes.

Kleuren: Warm, aards en uitnodigend

Qua kleuren is de trend duidelijk: warme aarde kleuren, terracotta, zalm tinten, zachtgeel, olijfgroen en mosgroen. Deze paletten brengen een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur, waardoor je tuin een uitnodigende en harmonieuze plek wordt.

Kortom, 2024 belooft een jaar te worden waarin de tuin een waar paradijs wordt, een plek waar stijl, comfort en technologie samenkomen. Laat je inspireren in ons experience center waar onze tuinexperts je verder kunnen helpen in het realiseren van jouw tuin wensen. Neem contact op en plan jouw afspraak. 

 

Ontdek op deze pagina

Gerelateerde artikelen

Ontdek de top 3 luxe terrasstijlen

Genieten in elk seizoen: in een tuin met veranda

De 5 voordelen van een vrijstaande tuinkamer

Tuinontwerp
Tuininspiratie
Tuinaanleg
Over ons
Maandelijks inspiratie in je mailbox ontvangen?
Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.