Perfect (en veilig) afgewerkt zwembad en terras

Op een landtong in een waterrijk gebied in Oud-Loosdrecht, bevindt zich een vrijstaande woning die 45 gedraaid op het vierkante perceel staat. Enkele bomen moesten behouden blijven, verder mocht alles op de schop. Zolang de tuin maar optisch groter zou lijken. Daarnaast wilde de klant een tuin met meer beleving. Tiemen Gerris maakte een ontwerp met drie driehoekige tuindelen waarin ook het bestaande hoogteverschil werd opgevangen.

In twee van de drie tuindelen staat het buitenleven centraal: in één daarvan is het zwembad gerealiseerd, in het andere deel het hoofdterras. Doordat de hoofdlijnen parallel lopen met de gevels, verschenen er diagonale lijnen op het perceel die de tuin optisch veel groter laten lijken. Het zwembad is geheel omgeven door Millboard vlonderplanken van AlterWood, een wens van de eigenaren. Er is ook een rvs buitendouche in verwerkt.

Er is gekozen voor de Enhanced Grain planken in de kleur Limed Oak, vanwege de natuurlijke uitstraling van prachtig, zonovergoten hout. De zandwitte tint van de vlonderplanken zorgt voor een coole, verfijnde uitstraling en een ruimtelijk en licht gevoel. Uiteraard speelde de hoge prestaties van het duurzame polyurethaan materiaal een grote rol bij de keuze van de vlonderplanken: ze zijn kleur- en maatvast en vrij van onderhoud. Ook zijn de sterke planken houtvrij en zullen ze niet splinteren, rotten en kromtrekken. Op de niet-poreuze veerkrachtige Lastane™ toplaag kunnen algen zich niet afzetten en het materiaal is van zichzelf erg stroef, waardoor het hoog scoort op antislip niveau: zelfs nat zijn ze niet glad. Verder sluit de rubber toplaag over de speciaal ontwikkelde schroeven heen, waardoor het heel veilig is om er met blote voeten overheen te lopen! Het is daarmee dé ideale toepassing rondom zwembaden.

Om een optimale verbinding te creëren in de tuin, is ervoor gekozen de vlonderplanken vanaf het zwembad door te laten lopen naar het andere tuindeel, waar het hoofdterras zich bevindt. Dankzij de bijpassende randafwerking is een strak geheel ontstaan bij zowel het zwembad, als het hoofdterras en het verhoogde terrasdeel naast het zwembad waar de ligstoelen op staan.

“Wij zijn erg verrast door de ruimtelijke werking van de diagonale lijnen in de tuin. Daarnaast is het een heel fijn idee dat de vlonderplanken niet glad zijn als ze nat zijn en niemand zich kan bezeren aan schroeven. Wel zo veilig bij een zwembad!” –Huiseigenaar

Architect

Tiemen Gerris

Luxe elementen uit dit project

Een tuin met luxe elementen is van alle gemakken voorzien, is oogstrelend en geeft jarenlang plezier. Voor de realisatie van de luxe tuin wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige, exclusieve materialen en state of the art technologie. Aan leef comfort geen gebrek. Onze partners, die hun expertise vinden in de vervaardiging van hoogwaardig oplossingen in de buitenruimte, verbinden comfort met luxe, wiens stijl aansluit op het design van de tuin. 

Er zijn geen elementen gevonden

Deze GBI-partners hebben meegewerkt aan dit project

GBI zorgt er, samen met haar high-end partners, voor dat zorgeloos genieten van jouw exclusieve tuin, werkelijkheid wordt. Met onze jarenlange ervaring, kennis van de markt en warme samenwerkingen, leveren wij onovertroffen kwaliteit en ontwikkelen wij uitsluitend bijzondere tuinen.

Ervaar ongeëvenaarde luxe in onze showroom

We nodigen je graag uit voor een bezoek aan onze GBI showroom. Laat je inspireren, uitdagen, verrassen en adviseren door een van onze vakkundige adviseurs en tuinarchitecten. Deel je gegevens en ontvang een persoonlijke uitnodiging.

Bekijk ook eens deze projecten

De weg voorafgaand aan het genieten van jouw luxe buitenruimte kan uitdagend zijn. GBI neemt het gehele traject, van ontwerp tot oplevering, uit handen. Zodat jij binnenkort zorgeloos kunt genieten van jouw exclusieve tuin.