Duurzaam en onderhoudsvrij zwevend terras met uniek uitzicht

Aan de kust van Looe in Cornwall (UK), ligt deze unieke eigentijdse woning. De woonruimte is verdeeld over twee niveaus en het heeft diverse buitenruimtes. De bijzondere locatie, een klif met fenomenaal uitzicht over een strand aan de zuidkust, vraagt ook om specifieke materialen die de zoute omgeving en diverse weersomstandigheden aankunnen. De woning, naar ontwerp van Harrison Sutton Partnership, won destijds de CIAT award voor ‘Excellence in Architectural Design’.

De combinatie tussen staal en hout zorgen voor een unieke uitstraling. Voor het terras is hier gebruik gemaakt van Millboard planken. Niet alleen vanwege de karakteristieke uitstraling -de Millboard planken zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden-, maar ook vanwege de goede prestaties van het product. Zeker op een plek als dit, aan de kust met zoute zeelucht en vaak natte omstandigheden.

De natuurgetrouwe warme uitstraling wordt bereikt doordat Millboard planken exacte, met de hand gevormde kopieën van eiken planken zijn. Er is hier gekozen voor Enhanced Grain in de kleurtint Golden Oak. Een duurzame, veelzijdige klassieker met de uitstraling van natuurlijk eikenhout. De lichtgouden tint en nette afwerking zorgen voor een rustgevende sfeer.

Dit unieke product is van hoogwaardige kwaliteit en kan wel tegen een stootje. Millboard-terrasplanken zijn gemaakt van houtvrij polyurethaan in combinatie met mineraalsteen en is daardoor sterk genoeg om het hele jaar door buiten te gebruiken. Het zal niet kromtrekken of rotten en heeft een hoge dimensionele stabiliteit. Ook hebben de planken niet te lijden onder allerlei weersomstandigheden en zijn ze onderhoudsvrij. De niet-poreuze veerkrachtige toplaag -één van de onderdelen die de plank zo uniek maakt- is uit zichzelf al stroef en algen kunnen zich er niet op afzetten waardoor het de beste antislip-eigenschappen heeft. Ook zijn de planken UV- en weersbestendig: in 25 jaar tijd zal er geen verkleuring met het blote oog waarneembaar zijn. Dé perfecte keus voor deze woning langs de kust met zwevend terraseffect.

“Bij ons tweede huis op deze unieke kustlocatie, is het extra belangrijk dat er gewerkt is met duurzame en onderhoudsvrije materialen, waarbij het oorspronkelijke ontwerp heel lang mooi blijft.” – Huiseigenaren

Architect

Harrison Sutton Partnership

Luxe elementen uit dit project

Een tuin met luxe elementen is van alle gemakken voorzien, is oogstrelend en geeft jarenlang plezier. Voor de realisatie van de luxe tuin wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige, exclusieve materialen en state of the art technologie. Aan leef comfort geen gebrek. Onze partners, die hun expertise vinden in de vervaardiging van hoogwaardig oplossingen in de buitenruimte, verbinden comfort met luxe, wiens stijl aansluit op het design van de tuin. 

Er zijn geen elementen gevonden

Deze GBI-partners hebben meegewerkt aan dit project

GBI zorgt er, samen met haar high-end partners, voor dat zorgeloos genieten van jouw exclusieve tuin, werkelijkheid wordt. Met onze jarenlange ervaring, kennis van de markt en warme samenwerkingen, leveren wij onovertroffen kwaliteit en ontwikkelen wij uitsluitend bijzondere tuinen.

Ervaar ongeëvenaarde luxe in onze showroom

We nodigen je graag uit voor een bezoek aan onze GBI showroom. Laat je inspireren, uitdagen, verrassen en adviseren door een van onze vakkundige adviseurs en tuinarchitecten. Deel je gegevens en ontvang een persoonlijke uitnodiging.

Bekijk ook eens deze projecten

De weg voorafgaand aan het genieten van jouw luxe buitenruimte kan uitdagend zijn. GBI neemt het gehele traject, van ontwerp tot oplevering, uit handen. Zodat jij binnenkort zorgeloos kunt genieten van jouw exclusieve tuin.